Schakelaar aansluiten

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Rotterdam?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Wil je een schakelaar/lichtschakelaar laten aansluiten? Daar helpen wij je graag bij! Een lichtschakelaar kun je op verschillende manieren aansluiten. Vooral wanneer er een verbouwing plaats vindt is het nodig om deze aansluiting aan te leggen.

 

Waarom een schakelaar aansluiten

Wanneer een huis gebouwd of verbouwd wordt, zal vanzelfsprekend elektra aangelegd moeten worden. Hierin is het schakelmateriaal een belangrijk onderdeel. Dit geeft namelijk de mogelijkheid om verschillende onderdelen aan en af te sluiten zoals bijvoorbeeld de verlichting. Van te voren is het slim om hierover advies te vragen bij een elektricien voor het aansluitschema. Zo weet je precies hoe alle schakelaars in uw woning werken en waar deze voor dienen.

 

Wat is een schakelaar?

De schakelaar is een belangrijk onderdeel in huis van uw elektriciteitsnetwerk. Deze geeft de mogelijkheid om stroom te onderbreken. Dit zorgt ervoor dat een bepaald apparaat of de verlichting aan en uit wordt gezet. In vrijwel iedere woning zitten schakelaars. Deze kunnen handmatig bedient worden en in sommige gevallen met bijvoorbeeld een app.

 

Welke soorten schakelaars zijn er?

Er zijn verschillende soorten schakelaars in huis, iedere schakelaar heeft zo zijn eigen functie. Zo zijn er bijvoorbeeld tweepolige schakelaars, deze wordt voornamelijk gebruikt in vochtige ruimte zoals een badkamer. Een wisselschakelaar stuurt 1 lichtkring aan. Deze worden vaak gebruikt in de gang/hal van een woning. Daarentegen kan een serieschakelaar weer gebruikt worden voor meerdere lichtkringen.

 

De schakelaar vervangen

Is uw lichtschakelaar kapot gegaan? Dat kan erg vervelend zijn. Hierdoor is het niet meer mogelijk om de stroomtoevoer te onderbreken. Het aan en uitzetten van de verlichting is hierdoor misschien niet meer mogelijk. Wanneer je een schakelaar gaat aansluiten of deze laat vervangen is het belangrijk dat je precies weet wat je doet. Als dit niet het geval is kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Daarnaast is het mogelijk dat het niet op de juiste manier wordt aangesloten en niet zal werken. Laat het in dit geval altijd uitvoeren door een elektricien.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten voor het aansluiten van een schakelaar? Bij ons kunt u altijd gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit zorgt ervoor dat u vooraf duidelijkheid heeft over de kosten en niet voor verrassingen komt te staan. Zonder zorgen een schakelaar aansluiten, dat is waar wij u bij zullen helpen!

dubbel stopcontact
Call Now Button