Perilex stopcontact

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Rotterdam?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Als u een kookplaat op inductie of keramiek wilt gebruiken, is het nodig om een perilex-systeem te installeren. De meeste huishoudens beschikken niet over zo’n systeem en daarom is het vaak nodig om hiervoor een elektricien in te schakelen. Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over perilex stopcontacten en hoe ze aangesloten moeten worden!

 

Wat is een perilex stopcontact?

Een perilex stopcontact is eigenlijk niet meer dan een normaal stopcontact, maar dan met twee fasen. Dit betekent dat het stopcontact twee keer zoveel elektriciteit kan aanvoeren als een standaard stopcontact. Een perilex stopcontact is dus ideaal voor het gebruik van inductie- of keramische kookplaten, omdat deze veel elektriciteit verbruiken.

Het aansluiten van een perilex stopcontact is iets wat u altijd door een elektricien laat doen. Dit komt omdat het aansluiten van een perilex stopcontact wat ingewikkelder is dan het aansluiten van een normaal stopcontact. De elektricien zal ervoor zorgen dat alles goed wordt aangesloten en dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan.

 

Wat u moet weten over perilex stopcontacten aansluiten

Wanneer u een perilex stopcontact gaat laten installeren, is het belangrijk om te weten hoeveel fasen u nodig hebt. Eén fase is voldoende als u een enkele inductiekookplaat of keramische kookplaat gaat gebruiken. Als u echter twee of meer inductie- of keramische kookplaten wilt gebruiken, is het aan te raden om voor twee fasen te kiezen. Dit zorgt ervoor dat de elektriciteit beter verdeeld wordt over de verschillende kookplaten en er geen problemen ontstaan met het verbruik van elektriciteit.

Het is ook belangrijk om te weten dat perilex stopcontacten wat duurder zijn dan normale stopcontacten. Dit komt doordat er meer elektriciteit door het stopcontact kan stromen. Wanneer u echter twee of meer inductie- of keramische kookplaten gaat gebruiken, bespaart het aanschaffen van een perilex systeem u geld op de lange termijn. Dit komt doordat u minder elektriciteit verbruikt en daardoor minder afrekent bij uw energieleverancier.
Hebt u vragen over het aansluiten van een perilex stopcontact of wilt u weten of uw huis geschikt is voor het gebruik ervan? Neem dan contact op met elektricien Rotterdam! Wij helpen u graag verder!

 

Wat kost het aansluiten van een perilex stopcontact?

De kosten voor het aansluiten van een perilex stopcontact liggen rond de €100. Dit is een gemiddelde prijs en kan dus afwijken naar boven of naar beneden. Dit heeft te maken met het soort stopcontact dat u kiest en welke aansluitingen u momenteel in uw groepenkast heeft. Wanneer u een 3-fase aansluiting nodig heeft, kan deze ook worden aangelegd door ons, echter is dit een andere dienst die we leveren en komen daar andere kosten bij kijken.

aardlekschakelaar
Call Now Button