Inductiekookplaat aansluiten

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Rotterdam?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die koken op inductie. Logisch ook, want dit is een stuk duurzamer. Daarnaast is het ook nog eens erg fijn om op een inductiekookplaat te koken. Maar een inductiekookplaat aansluiten, hoe gaat dat precies in zijn werk. En waar moet je eigenlijk allemaal op letten? Wij geven je graag meer informatie en helpen je bij het aansluiten van je nieuwe inductiekookplaat zodat je veilig en zonder zorgen kunt koken. Wij maken alles voor je in orde!

 

Inductiekookplaat aansluiten? Houd rekening met de volgende zaken

Er zijn altijd een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een inductiekookplaat wilt laten aansluiten. Dit is vanzelfsprekend een stuk anders dan wanneer je kookt op gas. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk om een speciale kookgroep te hebben in de meterkast. In de keuken zal immers een stuk meer stroom verbruikt worden dan voorheen. Een 3 fase aansluiting of kookgroep kunnen wij voor je aanleggen. Daarnaast adviseren wij je graag over het algehele elektraplan zodat je het juiste aantal groepen hebt in je woning.

 

Kan je een inductiekookplaat aansluiten op 220 volt?

De nieuwbouwwoningen van tegenwoordig zijn niet standaard meer aangesloten op het gasnetwerk. Vandaar dat steeds meer mensen ervoor kiezen om op een inductiekookplaat te koken. Heb je een oudere woning, kun je ook kiezen voor koken op inductie. Het is mogelijk om deze aan te sluiten op 220 volt. Je hoeft gelukkig geen aanpassingen te doen in de meterkast. Wel is het noodzakelijk of u een 1 fase of 3 fase aansluiting heeft in de groepenkast. Een 1 fase aansluiting is waarschijnlijk niet voldoende.

 

De kosten voor het aansluiten van een inductiekookplaat

Ga je koken op inductie, zul je uiteraard een inductiekookplaat moeten kopen. Echter zul je ook nog moeten investeren in de aansluiting. Wat de exacte kosten hiervan zijn, verschilt heel erg per situatie. Welke aansluiting is er momenteel en wat moet er allemaal aangepast worden? In de meeste gevallen moet er een extra groep worden aangesloten, daarnaast is er ook een perilex aansluiting nodig. Vraag hiervoor een vrijblijvende offerte aan!

Steeds meer mensen kiezen voor een inductiekookplaat aansluiten, aangezien dit veel voordelen heeft! Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en stellen altijd vrijblijvend een offerte op voor de werkzaamheden. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent en welke kosten u kunt verwachten wanneer u voor een inductiekookplaat aansluiten kiest!a

inductiekookplaat laten plaatsen
Call Now Button