Kortsluiting

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Rotterdam?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Elektriciteit is de drijvende kracht achter bijna alles in onze huizen en bij veilig gebruik kan het een zeer positieve factor zijn. Elektriciteit kan echter ook kortsluiting veroorzaken. Het is een potentieel verwoestende, gevaarlijke en angstaanjagende gebeurtenis die plaatsvindt wanneer elektriciteit zich op een onvoorspelbare manier gedraagt. Een kortsluiting is een elektrisch circuit waardoor een stroom in een ongewenste richting kan gaan zonder of met een extreem lage elektrische impedantie. De term “kortsluiting” (vaak gereduceerd tot kort of s/c) wordt vaak door elkaar gebruikt met “kort”. Als gevolg hiervan zal er een overmatige hoeveelheid stroom door het circuit gaan. Een afwijkende toestand in een elektrisch circuit dat kortsluiting wordt genoemd, treedt op wanneer de elektrische stroom in het circuit een ander, korter pad volgt dan bedoeld in plaats van het circuit te volgen zoals bedoeld. Door een zorgvuldige planning en een gezond respect voor elektriciteit kunnen kortsluitingen worden vermeden en tot op zekere hoogte worden aangepakt.

 

Oorzaken van kortsluitingen

Thuis is er een grote verscheidenheid aan materialen die kortsluiting kunnen veroorzaken. Het kan gebeuren wanneer knaagdieren of ander ongedierte door uw draden kauwen. Zorg er daarom voor dat uw huis vrij is van hen. Er zijn tal van muizenvallen die je daar kunt kopen. Bovendien kunnen water of andere vloeistoffen die in contact komen met elektrische bedrading ook kortsluiting veroorzaken. Zorg ervoor dat er geen blootliggende draad in uw huis is. Zorg er ook voor dat waterbronnen ver van kabels verwijderd zijn. Als dit niet mogelijk is, zorg er dan voor dat uw kabels goed zijn weggewerkt voor de waterbronnen. Losse verbindingen in een elektriciteitskast kunnen ook voor problemen zorgen. Beschadigde stopcontacten, schakelaars, lichten, apparaten of andere elektrische apparaten ook. Spijkers of schroeven die door muren dringen en ook in contact komen met draden. Zorg ervoor dat er ook geen verslechtering van de elektrische kabelmantel is. Dit alles klinkt als ontmoedigende taken. U kunt altijd professionele elektriciens zoals wij inhuren om alle mogelijke oorzaken voor u te controleren. We helpen je ook om ze te voorkomen.

 

Verschillende soorten kortsluitingen

Er zijn twee verschillende soorten elektrische kortsluitingen. Het eerste type kortsluiting is een normale kortsluiting. Een draad die wordt geactiveerd of verwarmd maakt contact met een andere draad die neutraal is tijdens een normale kortsluiting. De weerstand daalt bijna onmiddellijk en de stroom begint bijna onmiddellijk daarna in de andere richting te stromen. Het tweede type is een aardlek kortsluiting. Een aardlek kortsluiting vindt plaats wanneer een gevoede of verwarmde draad in contact komt met een geaard onderdeel van een doos, apparaat, apparaat, stopcontact of blote aarddraad. Dit kan ook gebeuren met al het andere dat door het elektrische circuit wordt gegeven. Telkens wanneer er een kortsluiting optreedt, bel ons en we zullen u helpen om uw probleem op te lossen.

Kortsluiting
Call Now Button