Meterkast vervangen

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Rotterdam?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Uw meterkast laten vervangen?

De meterkast is het belangrijkste component van de gehele elektrische installatie. In de meterkast komt namelijk alle stroom binnen en de stroom wordt hier namelijk ook weer verdeeld over alle groepen van de groepenkast. Als je merkt dat je veel last hebt van stroomstoringen dan zou het wel eens kunnen zijn dat je meterkast niet optimaal meer werkt, er zit dan waarschijnlijk ergens wat schade. De schade aan je meterkast kan zijn ontstaan door ouderdom maar ook door verslijting, schade bij renovatie of door overbelasting. Hieronder kun je verder lezen over de meterkast en andere belangrijke zaken.

Groepenkast vervangen of extra groepen toevoegen

In de meterkast komt dus alle stroom binnen maar in de groepenkast wordt alle stroom verdeeld over de groepen. Achter elke groep zitten meerdere apparaten die deze stroom allemaal nodig hebben, jaarlijks komen er vaak wat apparaten bij en dus heeft die bepaalde groep wat meer stroom nodig. Groepenkasten en groepen kunnen maar een bepaalde hoeveelheid stroom leveren. Als er veel apparaten zijn dan moet de groepenkast dus meer stroom leveren, komen er meer apparaten bij dan moet de groepenkast dusdanig veel stroom leveren dat hij overbelast raakt. Als hij overbelast raakt dan is het beter om een extra groep toe te voegen, het is echter wel zo dat een groepenkast maar een bepaald aantal groepen kan hebben en daarom is het soms nodig om je gehele groepenkast te vervangen.

Koken op elektra en het rijden van een elektrische auto

Voor koken op elektra heb je een elektrische kookplaat nodig en voor een elektrische auto heb je een elektrische laadpaal nodig. Allebei hebben ze één ding gemeen en dat is dat ze onwijs veel stroom nodig hebben, krachtstroom wordt hiermee bedoelt. Voor elektrisch koken heb je zelfs een speciale aansluiting nodig, een zogeheten perilex aansluiting. Omdat ze zoveel stroom gebruiken is het aan te raden om een nieuwe groep toe te voegen zodat je elektrische apparaten goed kunnen functioneren. 

Professioneel je meterkast vervangen

Om zelf een meterkast te vervangen is een hele grote klus die veel beginners niet aankunnen. Je hebt te maken met veel aandachtspunten, draden en wet en regelgeving. Als er iets fout gaat dan kunnen er stroomstoringen optreden en zelfs brand. Een meterkast vervangen kan je dus maar beter overlaten aan een gespecialiseerde elektricien die veel kennis heeft over alle werkzaamheden. De elektriciens van Elektricien Rotterdam staan elke dag klaar voor al je werkzaamheden, dus ook een meterkast vervangen. Door de vele ervaring die is opgedaan kan je er van uit gaan dat je meterkast snel en deskundig vervangen wordt zodat je snel weer kunt genieten van je televisie zonder dat de stroom uitvalt.

Call Now Button