Perilex aansluiting

Perilex laten aansluiten? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Rotterdam?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Perilex laten aansluiten in Rotterdam?

Een perilex is een stekker dat specifiek gemaakt is om grootgebruikers van elektriciteit te voorzien. Grootgebruikers zijn apparaten dat meer stroom nodig heeft dan het gemiddelde apparaat. Denk hierbij aan een oven of aan een kookplaat. Dit soort apparaten kunnen niet worden voorzien wanneer je een normale stekker gebruikt. Een perilex aansluiting wordt ook wel een driefasenspanning-stekkersysteem genoemd. De stekker werd in 1960 ontworpen.

Ondanks dat het een zeer goede optie is om je grootgebruikers aan te sluiten, is de perilex redelijk snel op de achtergrond verdwenen. Een groot hoeveelheid zou zeggen dat ze wel een keer ervan hebben gehoord maar ze kunnen dan niet uitleggen wat het precies is. Daarnaast is een alternatief ook verkrijgbaar. Er bestaan nu ook 1-fase inductiekookplaten. Dit zijn kookplaten dat minder energie verbruiken waardoor geen perilex stekker nodig is. Onthoud wel dat als je een 1-fase inductiekookplaat gebruikt, minder energie kan worden gebruikt waardoor je niet een kookplaat kan aanschaffen van kwaliteit.

Perilex stekker
Perilex aansluiting

Wat zijn de kosten van een perilex aansluiting

De totale kosten van een perilex stekker hangt af van een aantal punten. U moet bijvoorbeeld al een aparte fornuisgroep in de meterkast hebben anders moet het geïnstalleerd worden. Het volgende punt is of u de perilex zelf gaat aansluiten of dat u het zelf gaat doen. Onze elektriciens hebben meer dan 20 jaar ervaring en raden aan dat niet zelf te doen met de rede dat als je niet de kennis al hebt om het te doen, de risico altijd aanwezig is. Het volgende waar naar gekeken moet worden is of u een 1 fase groepenkast nodig heeft of juist een 3 fase groepenkast. Als laatste waar op wordt gelet is of u de keuze maakt voor een Wandcontactdoos of een stopcontact. Op deze punten worden gelet wanneer een perilex wordt aangesloten. Een perilex stekker zelf kost gemiddeld €10 tot €20. Daarnaast heeft u ook een perilex stopcontact nodig wat ongeveer €7 tot €10 kost. Wanneer u niet voor een Perilex stopcontact kiest maar een wandcontactdoos, Kost het tussen de €14 en €25. Wij bieden ook aan om uw perilex stopcontact aan te sluiten voor u. Zoals gezegd kunnen de kosten variëren. Waar u ongeveer uit van kan gaan is tussen de €80 en €90. Als u een fase 3 wilt gebruiken maar u heeft een fase 1 kunnen wij dat ook voor u aansluiten. Dat is wel een aparte dienst, samen met het aanleggen van een fornuisgroep en het trekken van draden per meter, Waar u extra kosten voor zal moeten betalen.

Waarom wij u kunnen helpen

Wat wij het meest belangrijk vinden, is dat u tevreden bent. We proberen er altijd voor te zorgen dat het werk zorgvuldig en nauwkeurig gedaan wordt. Daarnaast willen wij de kosten zo laag mogelijk houden. Woont u in Rotterdam? Of binnen een radius van 30 Km rondom Rotterdam? Dan Helpen wij u graag!

Call Now Button