Zonnepanelen aansluiten

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Rotterdam?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Als u zonnepanelen op uw woning wilt plaatsen, is het belangrijk dat deze goed worden aangesloten. Dit is echter geen klus die iedereen zelf kan doen. Hiervoor heeft u de hulp van een elektricien nodig. Wij zullen ervoor zorgen dat de zonnepanelen op de juiste manier worden aangesloten en zo optimaal mogelijk functioneren. Bent u benieuwd naar alle informatie over zonnepanelen aansluiten? Wij zetten alles voor u op een rijtje!

 

Wat is een driefase aansluiting?

Een driefase groepenkast aansluiting is een aansluiting in de meterkast die uit 4 aansluitingen bestaat. Een nuldraad en drie fasedraden. Een driefase aansluiting wordt ook wel krachtstroom genoemd en is noodzakelijk bij apparaten en energieverbruikers zoals zonnepanelen. Wanneer u een groepenkast met een normale aansluiting heeft, is het mogelijk om ook een driefase aansluiting in uw groepenkast te installeren. Alle informatie omtrent een driefase aansluiting of krachtstroom vindt u ook op onze website.
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Allereerst moet er gekeken worden naar het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals het dakoppervlak, de hoeveelheid zonlicht en de elektrische installatie in huis. Vervolgens zal de elektricien bepalen of er sprake is van een driefase of enkelfase aansluiting. Dit is belangrijk omdat hierdoor de zonnepanelen op de juiste manier kunnen worden aangesloten. Wanneer u bijvoorbeeld geen driefase-aansluiting heeft moet dit namelijk eerst nog worden aangelegd.

 

Kosten zonnepanelen aansluiten

De kosten voor het aansluiten van zonnepanelen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van het dak, het soort elektrische installatie en of er sprake is van een driefase-aansluiting. Wanneer u zonnepanelen wilt laten plaatsen en benieuwd bent naar de prijs voor jouw persoonlijke situatie, kunt u altijd vrijblijvend een offerte aanvragen of neem contact met ons op zodat we bij u langs kunnen komen voor een intake gesprek.

 

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een duurzame en milieuvriendelijke manier om energie op te wekken. Daarnaast zijn zonnepanelen ook nog eens goed voor uw portemonnee! Wanneer u zonnepanelen heeft, bespaart u immers geld op de energierekening. Dit komt doordat u minder stroom hoeft bij te kopen van de energiemaatschappij. Zonnepanelen zijn dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee! Met zonnepanelen kun je tot wel €900,- per jaar besparen op de energierekening. Wilt u meer weten over het aansluiten van zonnepanelen en bent u benieuwd naar de prijs? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Zonnepanelen aansluiten
Call Now Button